måndag 1 februari 2010

Ingen Rättvisemärkning av Stockholm

Diskuterar just nu om Stockholm ska bli en Fair Trade City. Det handlar om att staden ska ställning för att det vi handlar till exempel inte ska vara producerat av barn. Moderater, folkpartister och kristdemokrater i Stockholm vill inte det. Helt obegripligt tycker jag. Att Stockholm borde gå i täten för en bättre värld tycker jag är självklart. Tyvärr blir det inte så så länge de tre borgerliga partierna får styra i Stockholms stadshus.

Gå in och titta på websändningen där Eva Louise Erlandsson Slorach från socialdemokraterna argumenterar för att Stockholm ska bli Rättvisemärkt precis som många, många andra kommuner i Sverige, England, Tyskland och en massa andra ställen i Europa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Tyvärr blir det inte så så länge de tre borgerliga partierna får styra i Stockholms stadshus."
Tyvärr?

Carin sa...

Tyvärr eftersom Rättvisemärkning är viktigt för staden men också för att världen ska bli ett bättre ställe för de allra fattigaste.

Men jag skriver också tyvärr eftersom jag blir väldigt besviken på folkpartiet, kristdemokraterna och centern. Alla dessa tre partier driver i nästan hela Sverige att frågan om Rättvisemärkt är viktigt och att kommunerna borde ta ansvar. Men i Stockholm har dessa partier en helt annan inställning. Så jag blir helt enkelt besviken på det.

Skicka en kommentar