tisdag 16 februari 2010

Högskola, kunskap och konkurrens


Stockholm är Sveriges huvudstad. Stockholm borde också se till att bli Sveriges kunskapshuvudstad! Idag har jag besökt Stockholms Universitet, Södertörns högskola och Bussiness lab verksamheten på Handelshögskolan. Tre väldigt olika lärosäten men som samtidigt har en massa gemensamt. de som pluggar där vill något och har tagit klivet in i den högre utbildningen, väldigt många som pluggar där har svårt att hitta en bostad. Och alla tre institutionerna är beroende av att regeringen ser till att det finns tillräckligt med resurser för både grundutbildningen och forskningen. Det gör det inte idag.

Och alla studentern i Stockholmsregionen behöver att kommunerna planerar för att bygga studentbostäder. enligt stadens egen statistik har inte en enda studentbostad planerats under denna mandatperiod. Det är skamligt mot de som pluggar idag och det hämmar Stockholms ekonomiska utveckling för framtiden.

Men det var intressanta besök som visar att Stockholm skulle kunna vara excellent också på detta område. Ge Stockholm nya möjligheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar