onsdag 3 februari 2010

Ett nytt kunskapslyft?

Imorse såg jag ett inslag på SVT Rapport om att Arbetsförmedlingen vill ha ett nytt kunskapslyft för arbetslösa ungdomar som saknar gymnasieutbildning.

Jag är väldigt bekymrad för de här ungdomarna. I Stockholm är det så mycket som var fjärde ungdom som lämnar gymnasiet utan slutbetyg. Det är ett jättemisslyckande för skolan och oss politiker, inget annat. När nu dessutom dörrarna till komvux stängts för många och regeringen har skickat ut ett förslag på remiss om att ingen ska få läsa på komvux innan 25 års ålder - ja då undrar jag v ad som kommer att hända med alla dessa unga människor. Här i Stockholm har ungdomsarbetslösheten mer än fördubblats sedan maj 2008.

Jag tycker vi måste ställa upp mer från samhällets sida för alla dessa ungdomar, både när de går i skolan och därefter. Imorgon kommer jag att presentera nya förslag på hur det skulle kunna gå till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar