onsdag 10 februari 2010

Skolvalet igen

Det nya systemet i Stockholm är också stressande för många föräldrar. Att inte kunna gå i närmaste skolan eller den skolan som storesyskon går i är självklart oacceptabelt. I en stad som Stockholm där många familjer har syskon i flera stadsdelar på grund av separationer ger detta såklart en extra utmaning i skolvalet. Då borde stadens system hjälpa och stöda familjers val och inte tvärtom stjälpa dem.

Se ABC inslag om detta.

3 kommentarer:

helene sa...

Hej Carin
Jag, och många andra, blev oerhört glada då vi insåg att du har fattat hur ogenomtänkt det nya systemet är. Lotta Edholm hänvisar hela tiden till skollagen, men det vi inte förstår är hur kommuner kan välja att tolka lagen så olika, då många har syskonförtur kvar. Hon säger vidare och att alla partier är helt eniga i den här frågan, vilket uppenbart inte stämmer.
Jag tänker inte på annat än det här, kan inte sova och föräldrar gråter över situationen. Många som jag pratat med tänker ta sina barn ur den kommunala skolan och söka privat, där man uppenbarligen har rätt att tillämpa syskonförtur och kölistor.
Hur ser du på möjligheterna att riva upp beslutet?
Mvh Helene

Carin sa...

Vi kommer att ta upp frågan i utbildningsnämnden för att man ska hitta ett sätt att backa och göra om så att det blir ett system som är begripligt och där principerna bygger på något slags upptagningsområde och syskonförtur.

Mina partikamrater i Utbildningsnämnden kommer att ta upp detta vid nästa sammanträde.

Ulrika sa...

Hej!
Senaste dagarna kan man in media höra om hur familjer drabbats av det nya skolvalssystemet. Hur har arbetet med att göra systemet begripligt igen gått?

Skicka en kommentar