torsdag 11 februari 2010

Snöröjning på fotbollsplan

Det är ojämställt och ojämlikt att inte låta de Stockholmska damlagen Hammarby och Djurgården träna på riktigt inför allsvenska premiären. I SvD idag säger man att det inte går att värma eller ploga planerna i Stockholm. Mycket väldigt konstigt då det går i grannkommunerna och i landet i övrigt.

MAdeleine Sjöstedt, det är dags att tänka om.

8 kommentarer:

Johan Y sa...

Det är det kanske men det är också slöseri med hårt arbetande skattebetalares pengar att de ska betala för att andra ska spela fotboll mitt i vintern. Tänker du som politiker någonsin på att pengarna du använder kommer från människor som sliter hårt och pga skattetrycket inte kan unna sig själv lyx och fritid?

Är det ojämlikt så sluta slänga pengar efter herrarna. Låt lågbetalda arbetare få köpa lite bättre mat till sina barn istället.

Carin sa...

Självklart är jag helt medveten om att det är alla Stockholmares pengar vi i stadens ledning hanterar. Vi måste hushålla och använda pengarna klokt. En klok sak tycker jag faktiskt är ungdomsidrott. För det är inte bara de allsvenska damlagen som drabbas utan också tusentals barn och ungdomsspelare som inte får träna.

Att ploga en plan kostar inte en förmögenhet men gör det däremot möjligt för en massa Stockholmare att idrotta. Och det ger i sin tur bättre folkhälsa.

Martin Nilsson sa...

Kanske borde vi bjuda ut Stockholms borgerliga politiker till oss i Tyresö.
En betydligt mindre kommun där den borgerliga kommunledningen faktiskt tycker det är värt att låta det allsvenska nykomlingarna Tyresö få träningsmöjligheter.

Tycker det känns konstigt att det ska behöva vara så - men kanske får vi erbjuda plantid till Hammarby och Djurgården här ute - för att det ska bli rättvisa villkor (och Hammarby och Djurgården lär behöva det i jämförelse med starka nykomlingarna Tyresö).

För även om vår plan är mycket använd även på vintern finns det luckor - just nu är exempelvis planen tom...

Martin Nilsson
oppositionsråd (s) i Tyresö

Carin sa...

Ja, varför inte - bjud dit Djurgården och HAmmarby om det är ok för Tyresö damerna, spännande trelagssamarbete!

Johan Y sa...

Förstår jag dig rätt om snöröjningen alltså inte enbart är för ett lag? Är det billigare än alternativ som att de tränar inomhus exempelvis?

Jag tycker alldeles för sällan att jag hör politiker generellt prioritera syftet med pengarna. Särskilt i förhållande till att låta människor med dålig ekonomi behålla mer av vad de arbetat ihop.

Carin sa...

Ja, snöröjningen ska självklart gälla båda de allsvenskadamlagen i Stockholm och de ungdomslag som fotbollen själva tycker geografiskt finns närmast och som bäst behövedr träning på fullstora arenor.

Problemet med att ge fotbollen mer inomhustider är att dubbelt. Det största problemet som jag ser är att det redan idag är trångt om tider i våra idrottshallar. De inomhusidrotter som finns i Stockholm har svårt att ge uthärdliga tider till barn och ungdomsträningar. Barn och ungdomar kan inte träna alltför sent på kvällar men inte heller i andra änden av staden från där man bor. Det blir helt enkelt för sena kvällar och då är risken att barn och ungdomar slutar träna. Speltekniskt är det också väldigt stor skillnad att spela inomhus på en mycket mindre arena än utomhus.

Självklart ska fotbollen också kunna inomhusträna på vinterhalvåret. Alternativet till det skulle vara att alla planer skulle snöröjas och det är omöjligt. Och en prioritering är just att inte alla konstgräsplaner har värmeslingor. JAg tycker det vore fel att prioritera skattepengar på det sättet.

Stockholm måste lösa det akuta problemet, dvs tillgång till träningsmöjligheter denna vinter. Det vi Socialdemokrater kommer jobba för är att vi bygger andra tekniska lösningar för att värma och kyla idrottsanläggningar.I Katrineholm har man grävt ner en slags termos där man lagrar värme från sommaren som man släpper loss då det behövs under vintern för att ha snöfri konstgräsplan. På ett fåtal år har den investeringen betalat säg. Finns alltså ingen motsättning mellan miljö och utomhus fotboll på vintern.

Anonym sa...

Att lägga pengar på damfotboll/hockey är som att kasta pengar i sjön.

Carin sa...

Du som kommenterade att satsa på damidrott är att slänga pengar i sjön - hoppas du klarar av att njuta av Charlotte Kalla och andra damer i OS!

Skicka en kommentar