måndag 1 mars 2010

Öka kontakten mellan unga och polis


Stockholm City skriver i veckan om mitt förslag att polisen borde arrangera fler intressanta aktiviteter med stans ungdomar, bland annat TV-spelstävlingar. Just idén om TV-spelstävlingar fick jag när jag hörde talas om ett projekt i Edinburgh i Skottland där brottsligheten gick ned med 50 procent under de fem veckor som polis och ungdomar deltog i gemensamma turneringar.

Det är viktigt att polisen återkommande träffar och pratar med ungdomarna i stadsdelen de verkar i och en meningsfull aktivitet gör att mötet blir mer naturligt. I dag fick jag höra att Kungsholmens närpolisen ibland besöker ett spelställe för att träffa ungdomarna i området. Det känns oerhört positivt. Jag hoppas på fler sådana initiativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar