måndag 1 mars 2010

Skär inte på föreningsbidragen

Häromdagen läste jag i Metro att den borgerliga majoriteten skär 3,2 miljoner kronor på stödet till Stockholms stads idrottsföreningar. I budgeten står det om 16 miljoner kronor i effektiviseringar men hur kan detta räknas som en effektivisering? Vad jag förstår drabbar det bland annat medlemsaktivitetsbidraget till de yngsta barnen, ersättningen sänks där med 25 procent per deltagare och aktivitet. Samtidigt minskar man nu investeringarna inom idrotten.

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att borgarna i stadshuset inte vill satsa på våra barn och ungas fritid. Vi vet ju att behoven är stora och många barn i dag får alldeles för lite motion - i synnerhet i socialt svaga grupper. Att öka den fysiska aktiviteten bland stockholmarna är faktiskt också ett av idrottsnämndens huvuduppdrag.

Det får vara nog med besparingar på idrotten. Vi måste skapa bättre förutsättningar för att få fler stockholmare i rörelse och ge föreningar och klubbar bättre villkor att bedriva sin viktiga verksamhet på. Vi behöver fler fullstora idrottshallar, fler konstgräsplaner, fler spontanidrottsplatser och ökat aktivitetsstöd för barn och unga och den växande gruppen yngre äldre som vill fortsätta idrotta långt upp i åldrarna. Allt detta vill jag satsa på vid en rödgrön valseger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar