onsdag 24 mars 2010

Stockholms arbetslöshet upp 50 procent

Den öppna arbetslösheten i Stockholm har ökat drastiskt under 2009 i och med finanskrisen. Från oktober 2008 till oktober 2009 har arbetslösheten ökat med 7000 personer i åldrarna 18-64 år, vilket motsvarar en ökning på över 50 procent. Det skriver Stockholms stads utrednings- och statistikkontor i ett pressmeddelande.

En sådan ökning, från ett år till ett annat, har inte skett sedan början på 90-talet.

Det är inte bara det senaste året arbetslösheten har ökat. Sedan oktober 2006 har arbetslösheten ökat i 12 stadsdelar av 14. Särskilt oroande är att det är i de stadsdelar där arbetslösheten redan är högst som den också har ökat allra mest. Mer om det här.

SR och ABC om den ökade arbetslösheten. Peter Andersson skriver också. Fler intressanta och rödgröna bloggar på Netroots.

2 kommentarer:

Anders sa...

Socialdemokraterna lider av kollektiv minnesförlust. Under Persson/Sahlin regimens 12 år så förtidspensionerades över 500.000 människor allt för att få ner arbetslöshetssiffrorna. Samma regering använde AMS som verktyg för arbetsmarknadspolitiska åtgärder dvs skapa konstgjorda jobb och utbildning för att det på viset få bort dessa människor ur statistiken och förfalska arbetslösheten. Numera följer Allianse EU och hur man följer upp arbetslösheten och det är inte konstigt att den har gått upp eftersom även Stockholm och Sverige drabbats av den globala finanskrisen. Ovan redovisnig är därför medvetet missvisande.

Anders P Hansson sa...

jag har kommenterat artikeln men svagt att ni inte vågar publicera men det är väl er syn på ytrandefrihet!

Skicka en kommentar