måndag 22 mars 2010

Viktigt handslag om minst 3000 nya studentbostäder

I fredags hade jag, Mikael Damberg och Nicke Grundberg från Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) en pressträff. Vi har gjort ett handslag om att gemensamt se till att det blir minst 3 000 fler studentbostäder under nästa mandatperiod.

Det här är viktigt, för utan studentbostäder så hindras utvecklingen av Stockholms tillväxt. För att kunna ha världsledande forskning och många välutbildade människor, så måste också studenter och doktorander ha någonstans att bo. Under den här mandatperioden har borgarna inte fått igång byggnation av en enda studentbostad i ett nytt hus, samtidigt har kötiderna mer än fyrdubblats.

3 000 nya studentbostäder löser inte hela bostadssituationen, men det är en stor satsning. På en enda mandatperiod ska vi öka antalet studentbostäder i länet med 25 procent. Det motsvarar mer än sex studentskrapor.

Läs gärna med om den här storsatsningen i vårt pressmeddelande och i SvD, hos SR och i ABC. De rödgröna partiledarna lovar lägre skatt för studentkorridorer.

Fler intressanta och rödgröna bloggar på Netroots.

1 kommentar:

Lars Arell sa...

Hej,
Vill bara säga att det kändes bra med ett tydligt besked som tycks ha överlevt bearbetningen i olika media.
Det fungerar att gå ut med rena (S)-budskap också!

Skicka en kommentar