torsdag 15 april 2010

En budget för ökade klyftor

Sedan maj 2008 har antalet långtidsarbetslösa ungdomar i Stockholm ökat med flera hundra procent. Även långtidsarbetslösheten bland vuxna ökar kraftigt. Därför är det oroväckande att regeringens vårproposition inte innehåller större satsningar på jobben.

Att långtidsarbetslösheten ökar visar tydligt att jobben inte blir fler för att arbetslösa får sänkta ersättningar ju längre de är arbetslösa. Inte heller blir jobben fler för att regeringen har infört ett jobbskatteavdrag. Sysselsättningen är lägre idag än 2006. Men klyftorna växer när sjuka och arbetslösa får sänkta ersättningar.

Det är också oroande att regeringen inte satsar mer på att skapa nya jobb, bland annat genom att stärka forskningen. Mer om det skriver Naturvetarbloggen. Fler intressanta och rödgröna bloggar på Netroots.

1 kommentar:

Anonym sa...

Under de socialdemokratiska regeringarnas tid så förtidspensionerade ni ju 25 åringar för att frissera arbetslöshetssiffrorna. Detta kallar jag utanförskap. När det gäller pensionerna så stal ni miljarder från AP fonderna som aldrig lämnats tillbaka. Vart har dessa pengar tagit vägen?

Micke

Skicka en kommentar