söndag 4 april 2010

Stockholm behöver mer och bättre utbildning och forskning

Stockholm hamnar efter när den borgerliga regeringen fördelar medel för forskning och utveckling. Nu behövs nya satsningar på forskning inom IT och bioteknik i Stockholm. Dessutom behövs en rejäl reform av utbildningsväsendet.

Läs mer om detta på SVD Brännpunkt i dag.

2 kommentarer:

E Hansen sa...

Hur kommer det sig att socialdemokraterna enbart vill satsa på forskning i Stockholm? ESS är ett lyft för naturvetenskaplig forskning i hela landet, även om det placeras i Lund. Men jag är glad att vi åtminstone får veta att sossarna inte vill att Öresundsregionen eller Göteborgsregionen ska få statligt forskningsbidrag innan valet, så vi som är svenskar snarare än stockholmare har en chans att rösta på ett parti som tycker att forskning i sig är viktigt, var i landet den nu än bedrivs.

Carin sa...

Karolinska Institutet är ett av Sveriges i världen, bäst renommerade forskningsinstitut. I Stockholm finns Astra men också andra företag som är kopplade till lifescience/bioteknik. Att forsningen håller hög internationell klass är viktigt för Sverige och i det här fallet för stockholms arbetsmarknad.

Nej, vi socialdemokrater jobbar inte bara för Stockholm. Mina partkompisar i riksdagen och kommunalpolitiska kollegor från andra delar av landet driver på för mer forskningspengar också till andra delar av Sverige. Men jag är Stockholmspolitiker och har i uppdrag att jobba för Stockholms bästa så att Sverige blir starkare.

Skicka en kommentar