torsdag 27 maj 2010

(S) älskar t-banan

I förmiddags hade jag och Lars Dahlberg från (S) i Stockholms läns landsting en pressträff om hur vi i (S) vill bygga ut tunnelbanan i Stockholm. T-banan står i dag för 40 procent av allt resande i stan, den är Stockholms själva blodomlopp.

Men nu tror jag att vi är många som har börjat uppleva hur blodomloppet allt mer klumpas igen. Det blir allt trängre i tågen och nuförtiden är det inte ens säkert att man får plats på tågen i rusningstid. Det beror så klart på att Stockholm växer och stockholmarna blir fler, men då måste också T-banan växa. Sedan 1985 har bara en enda ny station öppnats, samtidigt har vi blivit 170 000 fler stockholmare! Det går inte ihop och nu är det dags att göra något åt saken.

De borgerliga partierna menar att T-banan är färdigutbyggd, men det tycker jag är en helt orimlig tanke. Stockholmarna behöver istället en utbyggd tunnelbana för att kunna få vardagen att gå ihop och fungera. Därför var det roligt att i dag kunna presentera vår vision och våra idéer för hur den skulle kunna utvecklas. Det handlar om fler uppgångar, ökad kapacitet på den röda linjen, T-bana till Nya Karolinska och Norra Stationsområdet och flera tvärförbindelser mellan befintliga linjer. På längre sikt vill vi också utreda möjligheten att bygga en ringlinje runt staden.

Läs mer om våra idéer på socialdemokraterna.se, dagens Metro sidan 24 eller dn.se. Gå också gärna med i Facebookgruppen "Möjligheternas Stockholm - mer tunnelbana" och ta ställning för fortsatt T-baneutbyggnad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra och inspirerande!

En utökad och förbättrad t-bana minskar segregationen och förbättrar miljön.

/ Klas

Hans Lindström sa...

Hej Carin.

Det ända rätta för att få en smidig ombyggnad av slussen är att bygga tunnelbanan till Nacka först. Detta för att få Värmdö buss att försvinna från Slussen och i stället utgå från Nacka. Värmdö buss är Sveriges största bussbolag och klarar i dag med nöd näppe dagens situation i Slussen.

Vänligen
Hans

Skicka en kommentar