fredag 21 maj 2010

Stoppa nya CSN-reglerna

I dag skriver både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter om hur de nya CSN-regler som regeringen har infört fungerar riktigt dåligt. Studenter stämplas som fuskare fast de bara studerat enligt planen på deras lärosäten och dessutom krävs de att betala tillbaka tusentals kronor. Var tredje student som fått studiemedel berörs!

Det här verkar vara ytterligare ett exempel på hårda och väldigt dålig genomtänkta regler från den borgerliga regeringens sida, precis som de nya hårda sjukförsäkringsreglerna som de tidigare fått kritik för. Jag tycker att detta är upprörande. Många stockholmsstudenter kommer att drabbas och det tycker jag är helt oacceptabelt.

Visst ska vi ha regler för att bekämpa fusk, men de måste vara utformade på ett smart sätt så att de inte drabbar de studenter som studerar som de ska. Nu tar man bort all flexibilitet mellan terminer och det är inget annat än dumt. Nu måste regeringen ta ansvar för den här situationen och jag hoppas att Sten Nordin också är beredd att agera för Stockholmsstudenternas bästa i den här frågan. Jag uppmanar alla att gå med i den här facebookgruppen och kräva att reglerna ändras.

3 kommentarer:

frekar06 sa...

Bra att Socialdemokraterna inte står bakom dessa regler. Jag har precis mailat Karin Pilsäter som är statssekreterare på Utbildningsdepartementet. Brevet är publicerat i sin helhet i Facebook gruppen som du hänvisar till i ditt inlägg. Jag vill veta vilka åtgärder departementet tänker vidta för att oskyldiga studenter inte ska drabbas av de här reglerna. Högskolorna står dock på studenternas sida och vissa har till och med använt sina jurister för att formulera överklaganden av CSN:S beslut. Det pågår vad som närmast får liknas vid ett verbalt krig mellan CSN och högskolorna. Kommer givetvis publicera ett eventuellt svar från departementet på min blogg och på facebook gruppen. /Frekar06

Erik sa...

Vad exakt är det för regeländringar regeringen har genomfört?

Anonym sa...

Helt rätt inställning! Du har i och med det här uttalandet helt och hållet vunnit över min röst från Alliansen, trots att deras politik gjort min vardagsekonomi bättre på senare år. Jag är själv studerande vid en teknisk högskola, och många av mina vänner sitter i kläm i denna rävsax.

Skicka en kommentar