tisdag 11 maj 2010

Viktigt löfte om 14 000 bostäder för unga

I förra veckan presenterade jag, Thomas Bodström, Teres Lindberg och Anders Johansson från Sigtuna en ny storsatsning på 11 000 små bostads- och hyresrätter för unga i hela länet. Detta utöver de 3 000 studentbostäder som vi redan har gjort ett handslag med studentkårerna om. I Stockholms stad skulle det innebära mer än en fördubbling av antalet påbörjade ettor och tvåor, jämfört med vad de borgerliga lyckats få fram de senaste åren.

Det här är ett viktigt löfte, kanske ett av de viktigaste i valrörelsen. Även om vi byggde dubbelt så många bostäder när vi styrde förra mandatperioden, så är bostadsbristen fortfarande stor i Stockholm. Den drabbar alla, men i synnerhet ungdomar. Och den blir värre. Sedan 2006 är ökningen i antalet 20-30 åringar i stan 20 gånger så stor som antalet påbörjade ettor.

Bostadsbristen slår både mot ungdomarna och mot tillväxten i Stockholm. Jag har träffat många företagare som är väldigt bekymrade över att det är svårt att rekrytera personal utifrån för att det inte finns bostäder.

De satsningar som vi presenterade i går kommer så klart inte lösa hela problemet, men jag är stolt över att vi socialdemokrater vågar vara så ambitiösa med bostadsbyggandet för unga. Vi kan inte vänta på fler bostäder för unga!

Läs mer om satsningen i vårt pressmeddelande, lyssna på inslaget i P4 Radio Stockholm eller se TV-inslaget i TV4 Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar