tisdag 20 juli 2010

Borgerlig människosyn?

Borgerlig människosyn, är det att barnskötare inte behöver samhällskunskap? Och att snickare inte behöver lära sig engelska? För mig som socialdemokrat är det självklart att alla ungdomar ska gå ut gymnasiet med kunskaper så att de kan delta i samhället och utan att dörrar stängs för framtiden. Gymnasiet ska ge en bra grund för alla, men självklart kan alla inte läsa samma ämnen helt och hållet. Praktiska gymnasieprogram ska ha tyngdpunkt på det praktiska. Engelska och matte kan man ju lära sig delvis när man lär sig de praktiska ämnen. För visst kan en person som läser till barnskötare lära sig engelska genom att diskutera barnkonventionen?

1 kommentar:

Johan Folin sa...

Det är lustigt att se ett inlägg av Carin Jämtin som handlar om att de borgerliga inte tycker att utbildning är viktigt, när den svenskundervisning som Carin Jämtin fick under sina ungdomsår uppenbarligen inte fungerade.
Det är stavfel och grammatiska misstag i mer än varannan mening i blogginlägget, men det förklaras lätt av att Carin Jämtin växte upp under socialdemokratiskt styre.

Skicka en kommentar