onsdag 14 juli 2010

DIF har gjort sin hemläxa - nu måste Nordin och Sjöstedt göra sin

Idag presenterade Djurgården Fotboll (DIF) en mer detaljerad plan för sin nya arena på Östermalms IP. Ambitionen är att skapa ett idrottsnav i norra Stockholm för både elit- och breddidrotten. Finansieringen säger sig Djurgården kunna stå för själva vilket imponerar. Arenaförslaget är ekonomiskt, estetiskt, ekologiskt och verksamhetsmässigt tilltalande – döm själv genom att ladda ner presentationen här!

Jag har träffat DIF under resans gång och är positiv till deras arbete för att skapa ny idrottsyta i Stockholm. Vi lider stor brist på hallar och planer. Genom att DIF har utarbetat förslaget ytterligare ligger bollen nu hos Kungliga Djurgårdsförvaltningen som äger den mark DIF vill bygga på.

Bollen ligger även i högsta grad hos Stockholms stad, närmare bestämt Sten Nordin och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt, som vid upprepade tillfällen har lovat DIF en egen arena (senast på Newsmill den 2 september 2009). Nordin och Sjöstedt har lovat att dels utreda juridiken kring bygget i nationalstadsparken och dels hitta nya platser för idrotterna som idag finns på Östermalms IP, bland andra skridskor och friidrott. Hittills har jag inte hört ett ljud om hur det går. Borgarråden verkar inte ha gjort sin del av hemläxan. I en kommentar på sin blogg idag säger idrottsborgarrådet att staden jobbar på men petar sedan tillbaka bollen till DIF.

Djurgårdsförvaltningen har tidigare sagt nej till att bygga i området. För att komma vidare krävs att Stockholms stad ökar takten. Jag kan inte lova att Djurgårdsarenan blir verklighet om jag vinner valet den 19 september eftersom det inte är stadens egen mark. Men jag lovar att tala med Djurgårdsförvaltningen för att få ett snart och rakt svar: kan eller kan inte Djurgården bygga sin efterlängtade arena på platsen?

Till dess håller jag tummarna för Djurgården i allsvenskan och fortsätter heja på Bajen i superettan!

33 kommentarer:

Nils sa...

Härligt att läsa att du stödjer DIFs arenaplaner på Östermalms IP.

En ekoanpassad arena och en idrottspark värd namnet för såväl elit, bredd och motionär utan att kosta skattebetalarna pengar låter suveränt!

Jesper sa...

Hej!
Projektet som Djurgården lagt fram ser fantastiskt ut. Förstår inte varför borgarna inte är mer positiva till förslaget..

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
martin sa...

Mycket bra!
Sjöstedts förhalningstaktik duger inte längre. Kommer inget besked från Sjöstedt innan valet så hamnar min röst på sossarna, utan tvekan. För min och många andra djurgårdare är denna fråga helt avgörande för hur vi röstar i valet. Hoppas du läser det här Madeleine.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Robin sa...

Jag röstar rött om sossarna låter DIF bygga sin arena. Självfallet.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Härligt Carin! Kul att du har insett vilket gediget arbete DIF har gjort. Detta kommer alltså inte kosta skattebetalarna någonting, dessutom kommer det att finnas ännu fler alternativ för breddidrotten, plus att arenan är helt miljövänlig och att finansieringen redan är fixad. Det finns helt enkelt inga argument för att inte hjälpa DIF med detta!

Fortsätt sätt press på Madeleine Sjöstedt och du kan räkna med min röst i valet!

Mvh,

Patrik

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Zvorko sa...

Carin!
Underbart att höra att åtminstone någon tar sitt förnuft till fånga!
Jag har röstat blått i hela mitt liv, men nu har DU min röst i september, garanterat. Och det känns bra! :)

Magnus sa...

Härligt Carin!

Har röstat borgerligt hela mitt liv, men är beredd att göra det jag trodde var otänkbart :)
Landar ni den här frågan garanterar jag er min röst.

Martin sa...

Jättebra och insiktsfullt inlägg Carin! Nu är det upp till bevis för de i Stadshuset att visa att de kan uppfylla sina vallöften.

Benny, Spånga sa...

Det bästa jag hört.

Carin - är du allvarlig med detta får du min (och måååånga andra Djurgårdares) röst i valet och du blir - på riktigt - en hjälte för mig. Den här frågan betyder extremt mycket för tusentals stockholmare, mer än många kan förstå. En ny arena skulle få mig att gråta.

Greger sa...

Hej Carin,

ett mycket bra inlägg från din sida och jag börjar, tack vare, ditt ställningstagande i den här frågan att bli mer och mer övertygad om att rösta på S i det här valet trots att jag i grund och botten är borgare.

mike sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
S.O. sa...

Hyll till dig Jämtin.

Jag hoppas du inte gör detta endast för att plocka poäng inför valet bara.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fam. Laurén, Hägersten sa...

Min familj har tagit del av Djurgårdens planer på Östermalms IP. Om ni fortsätter att stödja förslaget även efter valet är vi villiga att rösta på er i kommande kommunalval.

Detta är för oss den enskilt viktigaste frågan i valet till hösten.


Fam. Laurén/Hägersten

Anonym sa...

Vad kul att läsa ditt blogginlägg. Tyvärr har stödet från partiet med vallöftet, varit ganska svalt. Kul att höra från en ny röst som visar stöd i denna viktiga fråga för stockholmsfotbollen! Keep up the good work!

/Fredric

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kalle sa...

Hej Carin!
I och med att KDF i samtal med DIF givit sitt godkännande (det här borde du kunna kolla upp med DIF eller just KDF) så hoppas jag snart att få se ett vallöfte svart på vitt angående den här frågan. Jag vet att det är många Djurgårdare som är villiga att rösta på det block man i vanliga fall inte röstar på om ett löfte om att upplåta marken kommer.

Jag hoppas att det är dig jag får rösta på i år, jag vill verkligen inte rösta blått, men är det det som krävs...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Carin sa...

Ja, det är viktigt med mer idrottsyta av olika slag i Stockholm. Jag kommer fortsätta att ligga på och med förenade krafter blir det en bra lösning för DIF, och bra lösningar för andra idrotter som finns i området kring Stadion.

Ett tiotal kommentarer har inte publicerats eftersom de är anonyma.

Carlos sa...

Hej!

Kul att höra att du ser positivt på DIF:s planer!

Jag tycker det känns viktigt att påpeka att detta INTE kostar skattebetalarna något och att breddidrotten gynnas med fler idrottsytor. Idag står barn och ungdomar i kö för att börja med fotboll, bland annat i DIF:s knatte- och ungdomslag. Med nya konstgräsplaner i Djurgårdens idrottspark kan fler få chansen att idrotta.

Kul med en politiker som verkar sätta smarta rationella beslut före personlig prestige, tack för det Carin!

Anonym sa...

En nattsuddkommentar från en hängiven borgare:

Om inte ett beslut om en arena på ÖIP är taget innan valet så hamnar fanimej min röst på MP.

En röst på S eller V är uteslutet pga mina övertygelser om att staten inte ska äga alla produktionsmedel/företag/fabriker. En sund blandekonomi enligt 80/20-regeln till marknadsekonomins fördel med de små och medelstora företagarnas intressen i första rummet är bäst enligt min mening. Och om vänsterblocket levererar arenan så stannar min röst där (på MP) för all framtid. Det är ju en miljöarena dessutom! :-)

Sjöstedt: över 40 000 Djurgårdare väntar på svar på facebook. Vill ni styra Stockholm eller lämna tillbaka till vänstern? /Hasse

Filip Lundberg sa...

Carin> I bifogat länktips så säger sig socialdemokraterna vilja bevara ÖIP som det är nu?

Hur ska ni ha det?

http://viewer.zmags.com/publication/6e4ab0ac#/6e4ab0ac/5

Erik Johansson sa...

Hej Carin,

jag undrar hur du ställer dig till att S på Östermalms viktigaste fråga är: Bevara Östermalms IP
"Bevara Östermalms IP. Den måste även i fortsättningen kunna fungera som bas för bredd och knatteidrott." http://viewer.zmags.com/publication/6e4ab0ac#/6e4ab0ac/5 ? Är det här inlägget bara massa skitsnack från din sida för att locka röster medans ni egentligen inte vill ha en arena på ÖIP?

Nestor sa...

Läser i östermalmsnytt att Socialdemokraternas viktigaste fråga är att rädda östermalms IP kvar för breddidrott. Det känns som det är raka motsatsen mot vad som skrevs här.

Vad är det som gäller?

Fam Laurén Hägersten sa...

Ja, nu blir man ju kluven, hur ställer sig socialdemokraterna till arenafrågan?

Carin sa...

De planer som Dif presenterat leder till mer plats också för breddidrott och annat som finns på Öip idag. Det blir det genom att de har tänkt på helheten på ett intressant sätt där både den nya arenan, Stafion samt andra planer i närheten ska användas.

Ett villkor för mig att se positivt på den nya arenan är just att det också leder till bättre möjligheter för idrotten som helhet på Östermalm.

mickeahlborg sa...

Jo men nu är det, som jag förstår det, inte politikerna i första hand som avgör utan Kungliga Djurgårdens Förvaltning. Så borgare eller rödgröna har nog marginell betydelse i nuläget i alla fall. Jag är också frestad att låta frågan om DIF's arena vara avgörande för hur jag röstar. Men tror somsagt att det inte har någon avgörande betydelse. Jag noterar dock att FP hade som vallöfte att DIF skulle få en egen arena, att allt staden "bara" behöver göra är att upplåta mark. Samtidigt har S också svikit vallöften så.. men men..

Skicka en kommentar