tisdag 10 augusti 2010

50 000 bostäder

Vi socialdemokrater i Stockholms län presenterade idag en bostadspolitisk rapport som visar på bristen på bostäder i vårt län. Vårt mål är att det ska påbörjas 50 000 bostäder under nästa mandatperioden i vårt län. Bristen på bostäder hämmar den ekonomiska utvecklingen. Läs mer här.

3 kommentarer:

Anders sa...

Det vore bättre om ni lagt ett förslag på att släppa hyresmarknaden fri dvs marknadsanpassning och att ägarlägenheter drevs på. Då försvinner svarthandeln med hyresrätter som omsätter över 1 miljard kronor och fler hyresrätter kom ut på dena fria marknaden. Då kan vi få tag på och hyra lägenheter som i Paris, London, Bryssel, Berlin och andra storstäder runt om i Europa. Svarthandeln visar att det redan finns en marknad fastän den är olaglig men er politik tvingar folk till detta.

Carin sa...

När efterfrågan är så mycket större än tillgången på bostäder så måste det byggas mer, dvs utbudet måste bli större. Ägarlägenheter skulle inte lösa detta utan i bästa fall göra saken oförändrad och i sämsta leda till försämringar. Här i Stockholm skulle ett antal personer investera i lägenheter som de sedan tog en ohemul hyra för eftersom, som sagt, behovet är så himla stort.

Trist att moderaterna raljerar med behovet av nya bostäder. För mig blir det ett bevis på att de inte tar ett av Stockholms största problem på allvar.

Anders sa...

Jag kan inte tolka ditt svar annat än att ni socialdemokrater accepterar den svarta hyresmarknaden som omsätter över en miljard kronor i Stockholm. Det är förvånande att ni inte kan ta lärdom av hur andra länder löser detta med en fri hyresmarknad och att det uppenbarligen fungerar för 100.000 tals miljoner människor i Europa. Istället är det bättre att människor köper hyresrätter svart eller tvingas till lån och köp av bostadsrätt.

Skicka en kommentar