måndag 30 augusti 2010

Alliansregeingen och att skapa jobb

Lyssnar på ekot och den borgerliga regeringens 'nya' förslag kring hur personer som bor i områden med hög arbetslöshet ska kunna få jobb. Bl a vill man ha skatteminskning för företag som väljer att etablera sig i Tensta istället för Spånga. Det blir konsekvensen av det luddigt uttryckta förslaget som den moderatledda alliansregeringen för fram. Som vanligt skapar de borgerliga lösningar genom att någon annan ska etablera sig i invandrartäta områden istället för att de som bor där själva skapar sin framtid genom att ha möjlighet att starta företag, anställa medarbetare, att utbilda sig, eller genom att stoppa diskriminering. Alliansregeringens svar har blivit ett tillkrånglat skatteförslag som riskerar skapa fler problem än det löser.

Ingen regering har lyckats bryta diskrimineringen i Sverige. Men under den här mandatperioden har arbetslöshetens blivit högre i ytterstadsområdena i Stockholm, färre elever går ut skolan med godkänt i kärnämnena och skillnaden mellan de som har jobb och de som inte har jobb har blivit större. Det är Stockholms största utmaningen. Och svaret är fler jobb, mer utbildningsmöjligheter och ett stenhårt arbete mot diskriminering. Vi socialdemokrater vill satsa på utbildning, mot diskriminering och för att fler jobb ska finnas i Stockholm.

1 kommentar:

Anders sa...

Bästa Carin, 12-års Persson/Sahlin regim är facit på hus socialdemokratisk politik skapar bidragsberoende och inte riktiga jobb! Konstgjorda jobb som ingen efterfrågar är socialdemokraterna specialiserad på, bara folk blir sysselsatta sen må det vara med vad som helst. Och kostnaden skickas till skattebetalarna. Carin, nytänk.. har du och ditt kansli ingen omvärdlsbevakning, hur gör man i andra länder? Där förtidspensionerar man inte över 500.000 människor.. jag vet du vill inte komma ihåg detta!

Skicka en kommentar