fredag 13 augusti 2010

Bostadsbrist

Unga väljer att köa till äldreboende. Moderaterna raljerar om bostadsbristen och vårt socialdemokratiska vallöfte om att bygga 50 000 bostäder i Stockholms län nästa mandatperiod.

Bostadsbyggandet är rekordlågt under den borgerliga regeringen och det borgerliga styret i Stockholm. Alldeles oavsett vilka siffror man mäter med så visar de på en skriande bostadsbrist i Stockholm.

Vi socialdemokrater kan inte vänta med att få börja bygga, små och stora lägenheter, radhus och villor, studentbostäder.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Carin!!!

Det är med bestörtning jag läser torsdagens DN och ser artikeln från ”De nya Moderaterna” som utger sig för att vara det nya det enda arbetarpartiet med målet att erövra röster och väljare från Socialdemokraterna.

Det är i tystnad och i smyg som Alliansen så sakteliga på område efter område börjar bryta sönder välfärden. Tyvärr är dom just nu etta på varje boll, de är först ut med budskapen. Oroväckande!!!

Jag har blivit härdad av tidens tand, det slätstrukna, intetsägande, desorienterade och lågprofilerade lådvinspimplande folk som i bästa fall får ur sig: ”någon borde göra något” ”vem bryr sig” ”det går inte att göra något åt” det är som det är” MEN DETTA tar priset.


Jag hoppas att jag får se kraftfull replik på detta utspel.

Det är endast 1 månad kvar till valet. Om inget händer drastiskt från Sveriges största parti Arbetarepartiet Socialdemokraterna så kommer Alliansen leka hem detta val inför en bedövad, hålögd ointresserad massa som först på Måndagen efter valet kommer konstatera ”Hur kunde det gå så här, det hade jag ingen aning om…”

Det är hög tid att kavla upp armarna och visa var skåpet ska stå.

Med hopp om förståelse och fighteranda


Arne Falkbäck
070-6789 222

Kalmardamen sa...

Glöm inte bort att ni också behöver bygga nya servicehus istället för dom som rivits och fler särskilda boende för gamla med stort vårdbehov.

Anders sa...

Stockholms har haft bostadsbrist sedan 50-talet och det är endast under gröna vågen på 70-talet som det faktiskt annonserades ut om lediga lägeneer i city. Sen dess har hyresmarkanden stängts fullstädnigt för vanliga som inte velat betala svart för en lägenhet. Stockholm kommer aldrig lyckas bygga bort efterfrågan på bostäder så länge vi har en reglerade och onaturlig hyresmarknad och att folk bor i större lägenheter än dom behöver. Allt bygger på fel i politiken där inte efterfrågan styr utbudet dvs ni politikers fel. Det andra är at ni sossar mer värnar om hyresgästföreningen än om bostadssökande. Men Carin du som tillhör sosseeliten bor väl i bostadsrätt eller köpt villa, kan du inte unna alla den möjligheten ?

Skicka en kommentar