torsdag 12 augusti 2010

Boultbee - igen

Snart sätter jag mig på tunnelbanan till Tensta för att diskutera Moderaternas försäljning av 10 centrumanläggningar till företaget Boultbee år 2007. Idag har ICA stämt företaget Boultbee och i flera centrum är det upprorsstämning bland handlarna.

När beslut fattades i kommunfullmäktige 2007 lovade moderaterna genom Kristina Alvendal att det fanns ett avtal mellan Boultbee och staden om att eftersatta centrum skulle utvecklas och underhållas av boultbee efter köpet. Av detta har det blivit det omvända. Också i centrumen i innerstaden, Ringen, Västermalmsgallerian och Fältöversten är oron väldigt stor bland företagarna. Hyror höjs, Boultbee tar ut avgifter i efterskott och det är dåligt med reklam för centrumen.

Kristina Alvendal sa vid köpetillfället att detta var en fantastisk affär för staden. Idag undrar jag vad Sten Nordin tycker. Nordin är finansborgarråd och borde oroa sig för både arbetstillfällen och för handlarnas situation i olika delar av dessa centrum. Stockholm behöver ett levande näringsliv i hela staden.

Till sist : detta skrev jag häromdagen :
Jag vill också påminna om Sätra centrum, ägs inte av Boultbee utan av en annan privat ägare. Det är trist, otryggt och fruktansvärt fult med bygget inne i centrumet. Riv tillbyggnaden inne i Sätra Centrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar