fredag 20 augusti 2010

Fler lärare eller sänkt skatt

Ja, så enkelt kan man faktiskt beskriva vad valet handlar om. I Stockholm skulle det kunna beskrivas som att alla barn ska få gå i en skola där man ställer krav på dom och där skolan har möighet att lära dem det de borde lära sig. Så är det inte i Stockholm idag. Och Stadshusalliansen har inte förklarat hur man tänker fylla hålet på 700 miljoner som uppkommer om det blir borgerlig regering. Det statsbidrag staden får är nämligen så stort. Och trots det går budgeten knappt ihop i år. Underskott eller nedskärningar väntar om moderaterna vinner valet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

På en affisch i tunnelbanan förespråkar du att elever skall få välja skola, men att skolor inte skall få välja elever. Skall detta gälla även exempelvis Adolf Fredriks musikklasser och idrottsgymnasierna?

undrar
Per N
(som har ställt samma fråga per e-post, men då inte fått något svar)

Anders sa...

När skall ni socialdemokrater inse att det går att frigöra skattemedel genom effektivisering i den egna verksamheten? Det visar de gjorda försäljningarna av daghem där man glömt bort att en del av kostnaderna är den centrala byråkratin och som nu entreprenören effektiviserar och slipper. Men den centrala kostnaden finns kvar.
Jag jobbar privat och löpande effektivisering är en naturlig del av vår verksamhet, så borde det även vara i den kommunala verksamheten speciellt då det handlar om skattemedel.

Skicka en kommentar