onsdag 18 augusti 2010

Skärgården för alla - Världsarv och bevara mark i offentligt bruk

Att skärgården är fantastisk tycker alla som haft möjlighet att vara där. Lugnet, havsörnar, tång och bad men också glasskiosker och rökt lax. Allt finns att hitta i den fantastiska skärgården. Därför tycker jag att det är väldigt viktigt att skärgårdsöarna blir mer och inte mindre tillgängliga. Därför är jag stolt över att vi socialdemokrater går till val med ett löfte om att statlig mark som idag ägs av Fortifikationsverket (för försvarets räkning), men som inte längre behövs för sin ursprungliga verksamhet ska förvaltas av eller sambrukas med Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län för allmännyttiga ändamål. Dvs havet och naturen ska kunna användas för fritid åt alla som vill åka ut i skärgården.

Dessutom vill vi att Stockholms skärgård ska bli ett världsarv. Stockholms skärgård är en av jordens vackraste platser. Vi vill att skärgården ska fortsätta vara en plats för oss alla, idag och för framtida generationer. För att öka skyddet för skärgården vill vi att verka för att Skärgården blir UNESCO-klassat som världsarv.

En annan utmaning är att få fler Stockholmare att åka ut i skärgården. Det är enkelt, behöver inte vara dyrt och framförallt är skärgården spännande. I Stockholm kommer vi också jobba för att fler åker ut i skärgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar