onsdag 1 september 2010

Barnperspektiv

Ett barnperspektiv på Rutavdraget beskrivs i detta rapportinslag. Denna Litauiska mamma jobbar i Sverige med barnet kvar i Litauen. Barnkonventionen gäller alla världens barn.

2 kommentarer:

Per sa...

Mycket sorgligt och omskakande inslag, onekligen. Jag köper dock inte att denna tragik försöker skyllas på RUT-avdraget. På vilket sätt hade det hjälpt barnet om mamman jobbat svart istället?

Carin sa...

JAg håller i huvudsak med dig. Den här utvecklingen beror på att de ekonomiska skillnaderna mellan Sverige och andra länder i regionen är jättestora. Därför flyttar många hit och arbetar under kortare och längre tider. Det gäller ju både män och kvinnor och därför blir risken stor att barnen far illa och längtar efter sina föräldrar. Det är dock något fler som kan komma och ta de jobb som inte kräver lång utbildning och inte heller kunskap i svenska språket. Därför tror jag att det är så att Rut och rot avdragen faktiskt leder till att något fler kommer hit än tidigare. JAg kan också tycka att det är konstigt att vi har hög arbetslöshet i delar av Stockholm med kranskommuner men dessa blir inte anställda. Det allra bästa är självklart att den ekonomiska utvecklingen blir bättre i Lettland, Litauen, Polen osv så att barnen också i dessa länder har rätt att växa upp med barnkonventionen som rättesnöre.

Skicka en kommentar